زیارت عاشورا انسانهای بزرگ تربیت میکند.
«زیارت عاشورا جزو قلههای معارف ماست که برکات حادثه عاشورا را توضیح میدهد.
در زیارت عاشورا سیر مومنین با عاشورا به اینجا میرسد که «لَقَدْ عَظُمَتِ الرَّزِيَّة». یعنی نسبت به عظمت حادثه عاشورا درک پیدا میکنند و طبیعتاً نسبت به جبهه مقابل - که آن هم یک جبهه بزرگ تاریخی است - بصیرت پیدا میکنند و به موضعگیری میرسند: «سِلْمٌ لِمَنْ سَالَمَكُمْ وَ حَرْبٌ لِمَنْ حَارَبَكُم» (که از لعن و برائت شروع شده تا به درگیری و صف و قتال میرسد).
قدمهای بعدی در زیارت عاشورا، آن سلوک باطنی جامعه مومنین است که غیر از این درگیریهایی که اتفاق میافتد و جامعه مومنین را آماده میکند.
شما برای اینکه یک نهضت و قیام بزرگی را اداره بکنید باید آدمها را متناسب با آن بسازید. اگر بناست یک اقدام بزرگی مثل پاک کردن عالم از جبهه کفار و تحقق عدل اتفاق بیفتد، باید آدمهایی تربیت بشوند که ظرفیت و استقامت و انگیزه انجام این کار را داشته باشند.
توجه به عاشورا و عظمت فعل حضرت و گستردگی کار دشمن و موضعگیری در مقابل دشمن تا صف و قتال، و بعد هم آن خصوصیاتی که در جبهه مومنین باید اتفاق بیفتد تا بتوانند در کنار امام زمان(ع) بایستند و درگیر بشوند (معیت و ثبات قدم و حیات طیبه…)، همه، ذیل واقعه عاشورا اتفاق میافتد و همه را در زیارت عاشورا میبینید.»
استادسیدمحمّدمهدی میرباقری
فرم در حال بارگذاری ...
آخرین نظرات