مهارت انتخاب همسر و ازدواج / مجموعه کتابهاي مهارت زندگي
نويسنده : حميدرضا اسلاميه
ناشر : شرکت چاپ و نشر بين الملل
کتاب حاضر از چهار فصل با عناوين اهميت ، اهداف ، فوايد و آثار ازدواج و تشکيل خانواده ، معيارها و ملاک هاي انتخاب همسر ، روش و چگونگي شناخت و انتخاب همسر و همچنين آداب ازدواج و مقدمات تشکيل خانواد تشکيل شده است .اهميت ازدواج و تشکيل خانواده ، ازدواج ريشه تکوين ، اهميت ازدواج در روايات ، هدف ازدواج و تشکيل خانواده ، حفظ دين و ايمان از طريق فرونشاندن شهوت ، فرزنددار شدن و تربيت فرزندان صالح ، آثار و فوايد ازدواج و تشکيل خانواده ، سکونت و آرامش ، لباس و پوشش ، بهره برداي و رشد ، معيارها و ملاک هاي اصلي ، تناسب در دين و اخلاق ، کفو بودن در دين و ايمان ، کفو بودن در اخلاق ، اصالت و شرافت خانوادگي ، عقل و فهم ، تناسب عاطفي و ارضاي جنسي طرف مقابل ، زيبايي و سلامت جسماني ، معيارهاي عرفي ، نکته مهم ، گفت و گو و مواجهه ديداري ، تحقيق ، مشاوره ، خواستگاري ، مهريه ، جهيزيه ، تهيه مسکن ، فاصله عقد و عروسي و همچنين جشن ازدواج و اطعام عروسي از جمله مباحثي هستند که مورد بررسي قرار مي گيرند.
مجموعه علمي فرهنگي مرات انديشه ؛ در سخن آغازين کتاب حاضر بيان مي کند که آداب زيست مسلماني ، از ديرباز جزو فرهنگ ديني ايرانيان بوده است. اين مجموعه ادامه مي دهد که چگونگي ارتباطات فردي و اجتماعي ، ارتباط با عالم معنا ، نيک انديشيدن و مهارت هاي زندگي در حوزه فردي و خانوادگي از جمله موضوعاتي است که اگر بدرستي آموزش داده شود ، زندگي فرح بخشي را به ارمغان مي آورد . اين مجموعه يادآور مي شود که با دقت در نسلهاي پيشين دريافته ميشود که پدران و مادران از روزگاران گذشته ، اهتمام ويژه اي در تربيت فرزندان برپايه آداب زندگي ديني داشته اند.
مجموعه علمي فرهنگي مرات انديشه مجموعه کتاب هاي مهارت هاي زندگي را شامل 24 مجلد در موضوعات مختلف مي داند و تاکيد مي کند که از ويژگي هاي اين کتاب ها رويکرد کاملا ً ديني به مهارت هاي زندگي است که استفاده از آيات و روايات و استخراج مهارتهاي زندگي از سيره معصومان بر جذابيت محتوايي اين کتابها افزوده است .حميدرضا اسلاميه در پيشگفتار کتاب خود بيان مي کند که از منظر دين اسلام و مکتب تشيع و به شهادت تکوين ، انسان موجودي ترکيبي و در چارچوب قانون زوجيت است . اسلاميه ادامه مي دهد که سبب تولد هر انسان پدر و مادر مي باشد و پس از بلوغ جسمي اگر آدمي بخواهد به بلوغ شخصيتي ، اخلاقي و ايماني برسد ، چاره اي جز ازدواج ندارد ؛ اگر بحث ضرورت استمرار نسل آدمي هم مطرح شود ، راهي جز ازدواج وجود ندارد . وي يادآور مي شود که با اين نگاه ، از منظر دين اسلام ، اصالت و مبنا بر نظام خانواده است و پيامبر اسلام ( ص ) و اهل بيت ( ع ) بسياري از ارزش ها و ارزش گذاري ها را براساس نظام خانواده و شخصيت خانوادگي ترسيم کرده اند .
نويسنده در بخش « تهيه مسکن » مي نويسد :
تهيه مسکن و محل زندگي مشترک مانند پرداخت مهريه برعهده مرد است . چه خوب است خانواده هاي دوطرف زمينه زندگي مستقل يا حتي نيمه مستقل دختر و پسر را در محلي مناسب فراهم آورند و مسکني ساده را براي آنها فراهم کنند . شايد امروزه براي بسياري از زوج هاي جوان جالب باشد که بدانند حضرت علي ( ع ) و فاطمه ( س) نيز در هنگام تشکيل زندگي مشترک ، خانه اي شخصي براي سکونت نداشتند و زندگي مشترک خود را در خانه يکي از اصحاب پيامبر اکرم ( ص ) آغاز کردند. پيامبر به علي ( ع) مي فرمايند : « منزلي مهيا کن تا فاطمه را به آنجا انتقال دهي . » علي ( ع ) که در آنزمان از حيث امکانات مالي در وضعيت بسيار دشواري قرار داشت ، پاسخ مي دهد : « در اينجا منزلي جز منزل حارثه بن نعمان وجود ندارد . » حضرت رسول ( ص ) مي فرمايد : « به خدا قسم از حارثه خجالت مي کشم؛ چرا که همه منزل هاي او را گرفته ايم . » چون اين سخن به گوش حارث مي رسد ، به محضر پيامبر شرفياب شده و منزل خود را با افتخار تقديم مي کند
فرم در حال بارگذاری ...
آخرین نظرات